1. een sous-vide stick en een water reservoir. Je kunt eventueel ook een pan of zelfs een emmer gebruiken, maar wij raden een een sous-vide waterbak en thermische isolatieballen aan.
  2. of een sous-vide machine.
  3. een vacumeerapparaat en vacuumzakken en folie die geschikt zijn om sous vide te koken. 

1. Een sous-vide stick, wordt ook wel sous vide circulator, sous-vide (circulatie) regelaar, sous-vide dompelaar, waterbad verwarmer of waterbad thermostaat genoemd.
Het zijn relatief compacte apparaten die je in een waterbad kunt plaatsen.
Dit waterbad kan bijvoorbeeld een opbergbox of flinke pan zijn, zolang het waterniveau maar voldoende is voor de minimum en maximum dompeldiepte van de sous-vide stick.
Een sous-vide stick bestaat in principe uit een thermometer, een verwarmingselement en een waterpomp met propeller.
De thermometer vergelijkt de temperatuur van het waterbad met de ingestelde temperatuur en schakelt het verwarmingselement op basis hiervan in of uit. De waterpomp zorgt voor gelijkmatige verwarming van het water door middel van circulatie en turbulentie.

2. Een sous-vide machine wordt ook wel sous-vide waterbad, sous-vide wateroven genoemd of sous-vide apparaat genoemd, en in sommige gevallen sous-vide stomer wanneer gebruikt wordt gemaakt van stoom in plaats van water.
Een sous vide machine is in principe een sous vide stick met geïntegreerd waterreservoir, en werkt vrijwel hetzelfde als een sous vide stick.
Het voordeel van een sous-vide machine is de grotere efficiëntie, met name vanwege de isolatie van het reservoir. Hierdoor warmt het water sneller op, de temperatuur is stabieler en de wanden worden niet heet (veiligheid).
Als je de ruimte hebt ben je dus wel in één keer klaar: je hebt geen waterbak meer nodig, en ook geen isolerende kogels of deksels. Echter, de prijs is vaak wel relatief hoger voor grotere sous-vide machines.
Verder verwarmt en circuleert een sous-vide machine het water op een andere manier dan een sous-vide stick.
De hele bodem is een verwarmingselement en de thermische convectie eigenschappen van water zorgen voor de circulatie; er is dus geen waterpomp nodig (uitgezonderd sommige hybride waterovens). 

3. Met een vacumeerapparaat vacumeer je het te bereiden voedsel. Om sous-vide te koken heb je vacuumzakken en folie nodig die geschikt zijn om sous-vide te koken
Er bestaan verschillende soorten en merken. Wij hebben het WECKENonline assortiment die geschikt zijn om sous-vide te koken tot 90 graden (deze temperatuur is in 99% van de gevallen niet nodig) omdat sous-vide koken meestal gebeurt op een temperatuur ver onder 90 graden. De WECKENonline vacuumzakken hebben een bijkomend voordeel, ze zijn supergoedkoop. Voor bijvoorbeeld 50 zakken van 20 x 30 cm betaal je slecht 6,50.